Домашна прополисова тинктура и рецепти с нея


Рецепта за домашна клеева тинктура 
За тези, които не са чували как се прави домашна клеева тинктура, трябва да поясним, че рецептата е много лесна за изготвяне в къщи. Нужни са ви само тридесет грама пчелен клей и сто грама спирт. За ваше улеснение, може да замразите предварително прополиса във фризер, защото това ще спомогне за предварителната обработка. Бучката пчелен клей се настъргва и се залива с количеството алкохол. Съхранявайте шест дена на тъмно и прохладно място и след прецеждане вашата тинктура е готова. Приемайте по половин чаена лъжичка, разтворена във вода или друга течност, за повдигане на имунитета.
Един малък трик, който не знаете за това, как се прави домашна клеева тинктура – ако ще я прилагате външно, пригответе я със спирт, но ако ще бъде за вътрешно приложение, може да използвате алкохол – водка например.
Тъй като прополиса е силен алерген, преди употребата му, накапете малко върху вътрешната част на ръката си. Ако до половин час не забележите дразнене, зачервяване или капките не причинят силен сърбеж, спокойно може да я прилагате.
Как може да използвате вашата домашно приготвена клеева тинктура при други заболявания.
При силна хрема и ангина например, както и за облекчаване симптомите на синузит, е хубаво да поставите във всяка ноздра за няколко минутки, по едно памученко тампонче напоено в тинктурата . Капките за нос също може да оставите зад гърба си – разредете десетина капчици от спиртния извлек в около десетина милилитра вода. Слагайте не повече от две – три капки колкото пъти на ден ви се налага. При гнойна ангина най-добри лечебни качества на тинктурата може да извлечете чрез гаргари. Течността която ви е необходима се приготвя от 50 грама от спиртния извлек и 100 грама вода, за предпочитане преварена предварително. Препоръчваме ви, преди да изплюете, да задържите няколко секунди в устата си, за да успее да прояви лечебните си свойства.
За дезинфекция на устната кухина и венците се прави гаргара с 10 капки от нея, накапани в чаша вода.
3-4 капки клеева тинктура в една лъжица вода, приемана сутрин на гладно, пази от високо кръвно, атеросклероза и подсилва имунитета срещу грипни и всякакви други вируси.
При гастрит пък се пият 20 капки клеева тинктура, предварително разтворена във вода 3-4 пъти дневно. Полезната клеева тинктура има способността да убива бактерията, която причинява гастрит и язва на стомаха и дванадесетопръстника.
Тинктура, може да използвате и при лекуването на гъбички по ноктите
Необходимо е само няколко пъти дневно да намазвате засегнатия участък, без да сте разреждали тинктурата и след това да избягвате поне един час мокренето на ноктите. С няколко намазвания на кожата дневно, може да третирате и акне. При високо кръвно може да приемате по три пъти на ден по двадесетина капки от чудодейната тинктура, разредена във вода или мляко.
Виждате, че рецептата ни за това как се прави домашна клеева тинктура не е никак трудна, а освен за повдигане на имунитета и защитните сили на организма, помага и при лечението на множество различни заболявания.

Сподели в Google Plus

About KVK-BG

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар